Beste lezer...

Van 28 november tot en met 16 december heb ik door Cuba gereisd. Ik ben daar dus bijna drie weken geweest, wat lang genoeg was om de meeste provincies te zien. Pinar del Rio en de drie meest zuidelijk gelegen provincies Granma, Santiago de Cuba en Guantanamo staan nog steeds op mijn verlanglijstje. Aan de andere kant denk ik dat het ook wel goed is als er altijd iets te wensen overblijft...

Al met al heb ik 2000 kilometer per huurauto afgelegd van Holguín naar Varadero. Ik ben onder de indruk geraakt van de prachtige natuur van het land en nog meer van de oprechte vriendelijkheid, vindingrijkheid en waardigheid van het Cubaanse volk. Ik heb veel geleerd over de situatie waarin de mensen zich op dit moment bevinden.

Ik heb een dagboek bijgehouden tijdens mijn verblijf. Ik zou graag een aantal van de verhalen die ik heb opgeschreven met je willen delen, omdat ik geloof dat je door dit soort verhalen beter kan begrijpen waarom sommige dingen zijn zoals ze zijn en ook leert om je eigen dagelijkse leven te relativeren.

NBBSIk heb deze website niet gemaakt met het doel om een compleet reisverslag neer te zetten. In plaats daarvan heb ik geprobeerd om mijn dierbaarste herinneringen in woorden om te zetten en wel op zo'n manier dat je je een beeld kan vormen en je kan voorstellen wat er gebeurde. Als je na het lezen van dit verhaal het gevoel hebt dat je het nog niet helemaal voor je ziet, dan vrees ik dat ik maar één oplossing voor je heb; dat is namelijk om een reis naar Cuba te boeken en eropuit te gaan om zelf de mensen te ontmoeten :)

Veel plezier!


Klik op de pijl op de navigatiebalk om je reis te beginnen en door de pagina's te bladeren.

  • De meeste Spaanse woorden en uitdrukkingen in de tekst worden in blauw op je scherm weergegeven. Als je je muiscursor eroverheen beweegt zie je de vertaling in het status window (linksonder) van je browser verschijnen. Je browser moet hiervoor wel JavaScript ondersteunen...